Bo på Skaslien Gjestgiveri – Opplev Solør og Finnskogen

Mens du er på oppdagelsesferd i distriktet klargjør vi rommet ditt og forbereder kveldens middag med lokale og kortreise råvarer. Vi har også en spennende lunsjmeny.

Bor du på Skaslien Gjestgiveri har du et perfekt utgangspunkt for å oppleve de mange severdighetene Solør og Finnskogen har å by på. Er du glad i sol og bad, finner du Innlandets riviera bare noen minutter unna. Langs Glomma, mellom Kirkenær og Flisa finner du kilometervis med de fineste sandstrender.

Nyt late dager i solen ved Glomma

Overnatting med alle fasiliteter

Hos oss på Skaslien Gjestgiveri kan du nyte sommerkveldene ute i hagen, eller i vår hjemmekoselige stue. Vi er opptatt av at du skal bo godt, spise godt og få god service.

Vi har store grøntområder og egen hage med uteservering hele sommeren. Rommene våre har god hotellstandard med alle fasiliteter. Vi ønsker deg velkommen til vårt hjemmekoselige gjestgiveri. Vi garanterer god atmosfære og utsøkt mat! Du finner oss sentralt på Kirkenær i Grue kommune.

Bestill overnatting her.

 

Noen tips til hva du kan se og oppleve

Solør, Finnskogen og Kongsvinger-regionen har mye å by på – alt fra toppturer, flotte sykkeltrasér, fine vandringsruter, trolske skogstjern, store idylliske innsjøer hvor du både kan padle, fiske og bade.

Det finnes mange «trolske» og stemningsfulle vann på Finnskogen

– I sesongen er skogene rundt oss fulle av skogens gull og skogsbær av alle slag, sier daglig leder Elin Skaslien. – Vi henter selv mye sopp og bær fra skogområdene rundt oss.

 

Turer vi anbefaler i Grue

I Grue har vi mange muligheter for deg som er glad i tur-, fiske- og friluftsliv. Her finnes flere alternative toppturer, rundløyper og sykkelruter vi kan anbefale. Turene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, så du vil finne den eller de turene som passer deg.

En av de enklere turene er Tjurastien. Her vandrer du langs Tjuraåa hvor du får et innblikk i industrien og livet langs åa helt tilbake til 1400-tallet.

Når du først er på Tjura, som ligger kun et steinkast fra gjestgiveriet, kan du også besøke kunstglassverkstedet Klart Glass. Her produseres alt fra drammeglass til store utsmykkingsprosjekter.

Ikke langt fra Skaslien Gjestgivere kommer du inn på Finnskogleden som slynger seg gjennom hele Finnskogen, langs grensen mellom Norge og Sverige. Leden er hele 240 km, og de fleste går bare deler av den. Den går gjennom 7 kommuner i Norge og 3 i Sverige.

Ved Røgden kan du nyte stillheten og utsikten

Der leden passerer høydedragene vil du mange steder få en fenomenal utsikt over de milevide skogene. I fjor ble Finnskogleden rangert som nummer to av et ekspertpanel for Aftenposten over topp 12 reisemål. Minsk i Hviterussland ble rangert som nummer én, mens Öland i Sverige nummer tre. Reiser du inn til Svullrya anbefaler vi et besøk på Finnetunet.  Får du med deg en guide vil du få hele historien om Finneinnvandringen.

Andre turer du kan lese mer om på Grue kommune sin nettside er Maliskjæra, som er en del av 10-torpsrunden, toppturene til Vardåsen, Fjøråsen og Gråhesten og mange andre interessante turer.

Er du glad i å sykle og har med deg sykkel kan du lese mer om sykkelrutene Frysjøen rundt, Kjerkesjørunden, Rotnarunden og Skasenrunden. Vi kan også anbefale kortere sykkelturer langs skogsbilveier i nærområdet.

På Kirkenær ligger også Gruetunet, som er et friluftsmuseum. Området består av 25 bygninger som viser gard, husmannsplass og sæter i Solør fra perioden 1750-1900. Svalgangsbygningen som står på tunet er fra ca. 1800 og er fredet. Museet har også ansvaret for ytterligere 80 bygninger ute i bygda og på Finnskogen.

 

Leiråker (Åsta Holth-museet) og dikterstien

Åsta Holths hjem, som i dag er museum, ligger 1 km nord for Svullrya på Grue Finnskog. Mange har hørt om den vakre og frodige hagen på Leiråker. Hagen har vært under restaurering de siste tre årene, etter at museet fikk en samlerhage i gave. I hagen er det nå rundt 2000 arter og sorter av trær, busker og stauder. Dagens hage er delt opp i soner med blant annet en egen Åsta-hage, en historisk hage, en nyttehage og en rosehage.

I 2017 åpnet også Åsta Holths egen diktersti – en sti på 1,2 kilometer med 12 skilt som strekker seg fra kirketorget på Svullrya til Leiråker.

Åsta Holts hjem, som nå har blitt museum, har en vakker og frodig hage

Verdens lengste trebru på Flisa

Kjører du et par mil nordover, kommer du til Flisa. Her kan du krysse Glomma ved å kjøre over verdens lengste trebru som er 196 meter lang, og i en liten park i østenden av broen finner du verdens største tannpirker.

Andre populære destinasjoner i nærheten av Skaslien Gjestgiveri er klatreparken på Gjesåsen, Finnetorpene og de mange sagnomsuste og mystiske stedene på Finnskogen.

Flisa Bru og verdens største tannpirker

Norges beste golfbane

I Eidskog finner du Hedmarks største turistattraksjon – Magnor Glassverk. På veien dit kjører du forbi golfanlegget som flere ganger er blitt kåret til Norges beste bane. Dersom du er golfinteressert er dette banen å spille på. Fra oss på Skaslien tar det bare ca 35-40 minutter å kjøre dit.

Kongsvinger festning

Med utsikt over byen og Glomma troner majestetiske Kongsvinger festning. Den flotte festningen er et av landets viktigste kulturminner og også verdt et besøk. Er du på festningen er det kun er kort spasertur gjennom byens vernede trehusbebyggelse til Kvinnemuseet, som var Dagny Juells barndomshjem.

Les mer om Finnskogen her.

Bestill overnatting her.

Bo på Skaslien Gjestgiveri – Opplev Solør og Finnskogen
Translate »