Akevittaften med Gotmar

Å høre Gotmar Rustad snakke om «de edle dråper fra Hedmarken», akevitten, kommer til å bli både morsomt, lærerikt og ikke minst velsmakende, sier Elin Skaslien. Lørdag 24. november kommer han til oss på Skaslien Gjestgiveri med sitt foredrag om akevitt. Smaksprøver har han også med seg.  

Det Gotmar Rustad ikke vet om akevitt er ikke verdt å vite. Og mens du hører hans foredrag sørger kjøkkenet for en utsøkt 3 retters middag – servert med Gotmars anbefaling i glasset, sier daglig leder Elin Skaslien.

Gotmar Rustad og Skaslien inviterer til akevittaften 24. november!
Gotmar Rustad og Skaslien inviterer til akevittaften 24. november!

Hedret med egen akevitt to ganger

– Rustad reiser land og strand rundt og holder foredrag om akevitt, både med og uten smaksprøver. Smaksprøver har han imidlertid med seg til oss på akevittaftenen den 24. november. Og selvfølgelig anbefaler han akevitt til aftenens middagsmeny.

Akevittentusiasten er eier og daglig leder ved Løiten Brænderi Opplevelse og han regnes som en av landets fremste kjennere på Akevitt og Brennerihistorie. Rustad er opprinnelig fra Flisa, men har bodd på Løten siden begynnelsen av 1980-tallet. Han er blant annet æresmedlem i Norske Akevitters Venner. Både i 2013 og i år har han blitt hedret egen akevitt etter å ha spilt i Brænderiets forestilling «En Akevisitt» i henholdsvis 20 og 25 år.

«Det er alltid trivelig å komme til Solør hvor jeg alltid treffer kjente ansikter, sier Gotmar Rustad. – Jeg ser frem til å besøke Skaslien Gjestgiveri for å snakke om det jeg liker aller best, nemlig Akevitt.  Jeg har mye på hjerte når jeg skal snakke om disse edle dråpene som har sin historie helt tilbake til 1200-tallet».

Fra fuselbefengt vidundermedisin til nytelsesmiddel i verdensklasse.

Rustad kommer til å starte sitt foredrag der historien startet på 1200-tallet. Etter ca halvannen time skal du ha fått den mange hundre år gamle historien om utviklingen av det omtalte vidundermiddelet til det som i dag serveres som høykvalitets nytelsesmiddel.

Jeg gleder meg også til å servere smaksprøver gjennom foredraget. Det jeg kommer til å ta med meg til Skaslien denne kvelden er en blanding av helt nye Akevitter som du kanskje ikke har hørt om eller smakt, men også noen du har hørt om, men ikke stiftet bekjentskap med ennå.

Jeg gleder meg til å treffe mange akevittelskere på akevittaften på Skaslien Gjestgiveri den 24. november, kl. 19:00.

Praktisk informasjon

Ankomst fra kl 18:30 – maten står klar kl 19:00.

Meld deg på akevittaften her.

Akevittaften med Gotmar
Translate »