Restaurant

Velkommen til vår restaurant –

Skaslien Gjestgiveri er kjent for sine matopplevelser, vår restaurant og vårt gode, prisbelønte kjøkken. Vi har laget mat med både tradisjonelle og nye oppskrifter siden 1952.
Råvarene våre kommer fra lokale bønder innenfor egen kommune i tillegg til regionale leverandører. Vi følger sesongen og det leverandørene og bøndene til enhver tid kan levere. Derfor lager vi den beste maten til enhver tid basert på hva årstiden kan gi oss.

 

A la carte (16.00-20.00)

Norsk Mat

Vår mat skal være lokal, regional og norsk, med rene råvarer. Det kjennes på smaken, ikke minst på grønnsaker, som i sesong høstes samme dag som de tilberedes i vårt kjøkken. Glade, frittgående dyr, som kan boltre seg fritt på jordet. Grisene elsker å grave i jorda, og lever et godt uteliv, året rundt.
Vi er opptatt av at ingenting skal gå til spille, hele dyret skal brukes. Det kokes krafter, lages pølser, supper og gryter, det kokes, braiseres og confiteres, slik at maten som serveres på din tallerken blir veltillaget og smakfull.
På Skaslien Gjestgiveri får du smaken av ren mat. Vi kjenner våre lokale og regionale leverandører, deres måte å dyrke jorden på og dyrevelferden de står for.

Velkommen til gode smaksopplevelser fra Grue & omegn – og Norge!

Smaken av lokal mat – våre samarbeidspartnere

Vidar Julien: Økologisk frilandsgris

Grisene hos Julien går ute hele året og beiter ugresset helt ned til røttene. Dette gir fornøyde griser og godt kjøtt! Hos Julien plukker vi ut egne griser til servering i vår restaurant.

Grinder Gård: Egen grønnsakshage

På Grinder Gård kan våre kokker plukke ferske grønnsaker og urter til servering samme kveld. Gården produserer også poteter, gulrøtter og andre rotgrønnsaker til vår restaurant.

 

Bjerke Gård: Hereford storfekjøtt

Bjerke gård leverer Hereford storfekjøtt. Dyrene går ute hele året og har rik tilgang på ulike beiter. De spiser kun grass, og får god tid til å spise og vokse. Når dyra får vokse i et naturlig tempo, blir det godt kjøtt! Kjøttet mørner i 3-4 uker før det er klart for servering i vår restaurant.

 

Tonje og Jan Botilsrud: Norsk landsvin

Botilsrud har mottatt flere priser for sin besetning av norsk landsvin og har flere avlsdyr.

 

Solør Viltforedling

Solør Viltforedling skjærer elg- og viltkjøtt fra store deler av Hedmark. Her skjæres også kjøtt til vår restaurant. Ved å renskjære kjøtt på vår egen måte kan vi bruke hele 99% av dyret.

I nærområdet til Skaslien Gjestgiveri er det store skogområder med rik tilgang på bær og sopp. Vårt mål er å være selvforsynt med lokale råvarer som vil skape lokale arbeidsplasser og øke verdiskapningen i nærområdet.

Kontakt oss på gjestgiveri@skaslien.no eller telefon 62 94 66 66 for reservasjon.

Translate »