Historien

Skaslien Gjestgiveri – kjent for sitt gode kjøkken

Skaslien Gjestgiveri drives i dag av Elin og Ottar Skaslien. De er begge kokkeutdannet, men i dag er det Ottar som står på kjøkkenet mens Elin er daglig leder. Ekteparet er tredje generasjon som driver stedet. Ottars bestemor startet Gjestgiveriet i 1952 og familien feiret 60-års jubileum høsten 2012.

Våre kokker er lidenskapelig opptatt av den gode smaksopplevelsen og det serveres alltid god, hjemmelaget mat til alle måltider. Våre servitører kan anbefale godt drikke tilpasset menyen, alt fra lokal produsert bringebærdrikk eller eplemost- til fantastisk god vin eller gode drinker. Skaslien er kjent for et godt kjøkken og har vunnet flere priser og utmerkelser for sin kokkekunst.

Et godt vertskap

Våre dyktige servitører sørger for at Skaslien Gjestgiveri har en hjemlig, god atmosfære og personlig service. Trivelige lokaler med hyggelige stuer, peis og fine uteplasser om sommeren er alltid tilgjengelig for gjestene.

  • Skaslien Gjestgiveri er åpent for lunsj (man-fre 11.00-14.00), middag (man-lør 14.00-21.00) og overnatting man-man hele året*.
    *Stengt jul, romjul, nyttår og påske.

Skaslien Gjestgiveri i tre generasjoner

På 1940-tallet kjøpte Ottars bestemor, Kirsten, det lille småbruket som i dag er Skaslien Gjestgiveri. Småbruket lå den gang under herregården Grøset. Bestemor Kirsten startet i det små med utleie av rom og servering av mat til handelsreisende og andre besøkende som kom til Kirkenær.
På den tiden var det stabbur og fjøs med kuer og griser og bryggerhus på gårdsplassen. I 1952 kom hennes sønn Ollvar hjem fra hvalfangst. Han giftet seg med sin Åse og begge ble en del av driften og den videre utbyggingen av Gjestgiveriet. Siden den gang har det skjedd mange utbygginger av både rom, kjøkken, selskap- og kurslokaler.

Fokus på den gode maten

I 1983 kom tredje generasjon hjem for å overta driften. Brødrene Ottar og Morten Skaslien var begge utdannet kokker og innså fort at de trengte flere fagfolk. De rettet fokuset mot den gode maten og driften ble rettet mot lokalbefolkningen og bedriftene i nærmiljøet.
Fra 1986 ble det ansatt flere kokker og kokkelærlinger og Skaslien Gjestgiveri ble kjent for sitt gode kjøkken. Etter gjennomført læretid og med fagbrev som kokk, har alle lærlingene ved Skaslien reist til andre steder og jobber.
Noen av dem har kommet tilbake med nye tanker og kreative innspill. De tilfører stedet nytenkning og kvalitet. Trofaste og dyktige servitører lærer gjestene å kjenne og gjør sitt ytterste for at alle skal føle seg hjemme og trives hos Skaslien Gjestgiveri.

Translate »